Днес ви представяме едно младо лице на Пещера – Александър Николаев Гълъбов. Роден преди 27 години в Пещера. Възпитаник на Руски университет на дружбата на народите – град Москва със специалност „Международен маркетинг“ и УНСС със специалност „Стопанска логистика“. Но пътят му в образованието започва от СУ «Св. Климент Охридски» в Пещера, където завършва своето основно образование, надградено в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт (ПГИМ) – град Пазарджик
Днес Александър изкзва своята огромна благодарност и уважение към своите родители и роднини.
Благодарение на техните ежедневни усилия и отговорно отношение към неговото възпитание, той се е изградил като отговорен гражданин и българин, който успява да направи една голяма крачка в личен план – отлично завършване на магистърска степен в Русия.
„Бих искал да благодаря на своите приятели, които независимо от това, че са далеч от мен, винаги са ме подкрепяли, както и аз тях. Това е много важно, защото зад успехите на един човек винаги стоят много други хора с различен принос.
На последно място, но не и по значение, бих искал да изкажа своята благодарност към всички мои преподаватели, които са успели да ми предадат знания, които във времето са ми послужили по-различен начин в живота и ще продължат да ми служат“, споделя Александър.
През времето, в което се обучава в Русия осъзнава колко важно е да уважаваш хората и колко е важно да трупаш опит от всеки един от тях, от ситуациите, в които си попаднал с тези хора. Има шанса да учи в международен университет със студенти от над 150 държави. Конкуренцията е много голяма и ще става все по-голяма, но това не трябва да плаши човек, който е решил да се развива по-честен начин.
„Бих искал да кажа на всички млади момчета и момичета да не се плашат от трудностите. Те са неизменна част от живота на всеки един човек. Много пъти до сега съм слушал думите „ този е умен човек, а този е много глупав“. Старая се да не обръщам внимание на тези думи, но бих казал, че успехите се градят на основа на желанието, което е във всеки човек и постоянството, с което изпълнява всяка една задача или етап. Още веднъж ще си позволя да повторя думата „ постоянство“ – това е ключа към успеха!“, категоричен е младият мъж.
Думите желание и постоянство звучат много красиво и наистина са много важни, но толкова важна е и подкрепата, която всеки млад човек получава от възрастните хора, от хората с опит, признава Александър. Все повече му се иска да вижда възрастни хора, които успяват да мотивират младите хора, да ги учат и да им дават знания, които самите те са придобили. Това може би прави едно общество по сплотено и успешно. За това е той е много щастлив, защото има шанса да бъде обграден от такива хора – неговото семейство.
Съдейки по себе си, младият човек допуска грешки, които в повечето случаи са в резултат на неопитност, признава Александър, който смята, че младостта не е „лош порок“ и е напълно нормално да се греши, но колкото по-рядко се случва, толкова по-добре. И цитира един мъдър човек, който е казал: „ Животът е прекалено кратък за да грешиш постоянно“
„В заключение бих искал да кажа, че е много хубаво когато човек успява, но когато успехите на дадена личност спомагат да променят живота на останалите хора в дадено общество, в положителна посока, то тогава този човек наистина може да се нарече щастлив и успял!“, казва Александър.
Днес той е на кръстопът – дали да продължи професионалното си развитие в Москва, или да се върне в България. Каквото и решение да вземе той ще си остане пещерец!

SONY DSC