Ние ги познаваме, те са част от обществения живот на Пещера. На тях и техните колеги поверяваме децата си. Изпитваме уважение и респект към тези мъже и жени, които с отговорност носят титлата директор на училище.

Днес ви срещаме със Славия Златанова – директор на ПГХВТ“Атанас Ченгелев“. Това е единствената професионална гимназия в Пещера, която осигурява обучение по различни професии и работи в тясна връзка с бизнеса. Най-големият партньор на учебното заведение е и най-голямото предприятие в региона – „Биовет“ АД.

Славия е родена в Пещера. Завършва средното училище „Климент Охридски“. След това поема по пътя на знанието в Университет по библиотекознание и Информационни технологии и Софийски университет „Климент Охридски“, където става магистър по Българска филология.

Професионалният ѝ живот и предлага различен опит, свързан с образованието в Пещера. Работи като учител в Техникума, след това е директор на ОДК. От 2012г. е директор на Професиналната гимназия по хранително-вкусови технологии.

На 61 години спокойно може да сподели, че най- голямата ценност е семейството. Пред Лицата на Пещера признава откровено, че всичко дължи на родителите. Гордее се, че е съпруга, майка и баба.

„Изключително много обичам училището, колегите и децата“, споделя Славия.

Вчера тя изпрати поредния випуск абитуриенти. На есен ще приеме нови ученици – и ще бъде на поста си в името на образованието и бъдещето на децата…