Милка Павлова подреди първата си самостоятелна изложба в ХГ“проф.Веселин Стайков“. Разкриването на нейния талант изненада мнозина. Ето защо решихме да ви представим Милка Павлова – един усмихнат и позитивен човек:
Родена на 1 Юни 1963 година в град Пещера. Над 20 години работи в Детска Градина „Слънчо“. От близо три години работи в Германия точно там…на чужда земя, вероятно водена от носталгия към Род и Родина, преоткрива изкуството в себе си!
Първоначално започва да рисува с восъчни бои – стил енкаустика, една рядко срещана стара технология. Но с нейния новаторски усет търси и се доразвива, като започва да рисува живопис с акрилни и маслени бои.
Картините са израз на нейната богата душевност и заредени с положителна енергия!

За краткото време в което твори тя открива две самостоятелни изложби в Холандия и Германия, където се радва на продажби и внимание от страна на ценители от различни държави. В разговорите по време на изложенията много хора в чужбина научават за България и в частност за родения и град Пещера!
Две поредни години Милка Павлова участва със свои картини и в Годишната Коледна Изложба в галерия „проф. Веселин Стайков“ съвместно с художниците от град Пещера.
Миналата година участва в Електронна изложба на международен фестивал състоял се от 1 до 3 юни в Посолството на България в Гърция. За своето участие получава грамота от ЮНЕСКО.