Цветелина Чуралска е завършила Магистратура по Архитектура и Градска Политика в Принстън, Бакалавърска степен по Архитектура с отличие в Тексаски Технически Университет и Полувисше с високо отличие в Мидланд Колидж. Тя завършва Математическа Гимназия „Константин Величков” като асистент-знаменосец и Езикова Гимназия „Бертолд Брехт” като частна ученичка.

Цветелина се занимава с архитектура от 10 години и притежава 3 години професионален опит като стажант-архитект в Ню Йорк, Ню Джърси и Тексас. Тя е проектирала магазини за Кристиан Лоботин, световно-известен дизайнер на обувки, и сега работи като протеже на Боб Хилиър, един от най-уважавани архитекти в САЩ. Нейният професионален опит включва жилищни, търговски, здравни, образователни сгради и много други. Тя също така има опит в привличане на клиенти и кандидастване за мащабни правителствени проекти.

Цветелина има над 35 награди и почести. Тя е стипендиант на престижната фондация „Джак Кент Кук”, която представя най-щедрата финансова помощ в света. Един от нейните жилищни проекти е представен на Световното Изложение в Милано през 2015-та година. Цветелина е имала множество лидерски позиции. В допълнение, тя е работила като доброволец за възстановяването на разрушени жилища от урагана Санди и в момента интервюира кандидат-студенти като част от съвета на бивши възпитаници на Принстън. Нейните интереси лежат на кръстопътя между дизайн, архитектура, правителствени организации и частния бизнес и как тяхното сътрудничество може да подобри благоустройството на една страна.

Цветелина желае да допринесе за развитието на България чрез нейния опит и иновационни идеи. Според нея, важно е за българите да се научат да строят не само ефективно, но по-важно е да развият архитектура съответна на текущите и бъдещи условия. Тя би искала да участва в изграждането на устойчива инфраструктура, добри условия за живот независимо от социалната и етническа класа и да предостави възможност на българи да използват недвижими имоти като инструмент за привличане на чуждестранни интереси.